Interieur, van kleuren tot texturen - Emente

Voor elk interieur project ons advies en onze aanpak

Voor Emente is interieuradvies deel van het familiale erfgoed. We gaven al interieuradvies over kleuren en stijlen toen er nog geen woord voor bestond. En brengen die ervaring graag naar uw huiskamer of kantoor. 


Interieuradvies is telkens opnieuw een zoektocht. Gelukkig maar. Want Emente heeft geen schuif met kant-en-klare oplossingen. Wel een:

 • gigantische database van kleuren
 • doorgedreven kennis van interieurstijlen
 • gevoel voor de fijnste texturen

Vraag ons om interieuradvies en laat kleuren en reliëf samensmelten tot uw eigen binnenhuissfeer.


Restaureert of renoveert u een monumentale woning? Of een kantoorruimte in een historisch gebouw? Vertrouw uw interieuradvies dan altijd toe aan een specialist. Waarom u het best voor Emente kiest?

 • U toont respect voor de stijlkenmerken van uw neoclassicistisch of art-deco-interieur.
 • U gaat in zee met een expert in oude verven en de reconstructie van behangpapier.
 • U wapent uw delicate woon- en werkomgeving voor de komende decennia.

Ook uw ultramoderne pand is voor Emente een natuurlijke biotoop. Geef het een eigen ziel met ons interieuradvies voor kleuren, meubilair, ruimtegevoel, …

 

 

 

Persoonlijke begeleiding

U merkt dat Emente interieuradvies opvat zoals het is bedoeld: als complete, persoonlijke begeleiding bij de inrichting van uw leef- en werkruimte. Kale muren worden warme wanden. En een lege kamer een charmant micro-universum. Vernieuwend, maar vooral tijdloos.

Interieuradvies voor kleuren, ruimtelijke indeling, meubilair, … is gratis in onze showroom. Komen we naar u toe? Dan vragen we een vergoeding.

Steek tijdig uw licht op bij Emente. Ons interieuradvies behoedt u voor foute keuzes. En garandeert een woon- en werkomgeving die één is met u.

Gordijnen

Traditionele gordijnen, jaloezieën of rolgordijnen? Raamdecoratie bestaat in ontelbare types, materialen en afwerkingen. Interieuradviseur Emente duikt voor u in dat enorme gamma, en brengt de meest stijlvolle, eigenzinnige en handige raamdecoratie voor u aan de oppervlakte.

Ideale raamdecoratie: prachtig en praktisch
Een kamer of kantoor zonder
raamdecoratie oogt onaf. Een ruimte met de juiste raamdecoratie oogt … spectaculair.

Zeker wanneer die ook tegemoetkomt aan al uw praktische wensen: wilt u vooral privacy, of kijkt u graag naar buiten? Houdt u wel van een streepje zonlicht of vindt u een verduisterde ruimte gezelliger? De raamdecoratie die Emente u aanbeveelt, is precies wat u ervan verwacht.

Raamdecoratie met zin voor perfectie
Bijzondere stoffen en materialen, kleuren en texturen … Emente is er dol op. Onze zin voor perfectie straalt dan ook af van onze huisgemaakte verf, onze meubelbekleding, ons aanbod van behangpapier, … en van de
raamdecoratie-opties die we u voorleggen.

Emente schuift u alleen raamdecoratie toe die we zelf fantastisch vinden. Ontdek onze schare van exclusieve merken :

Kies uw raamdecoratie in alle rust
Wilt u onze
raamdecoratie en interieurstoffen bewonderen? Emente ontvangt u graag in zijn schatkamer. Want zo vóélt het voor ons. Maak een afspraak, vraag raak en doe waardevolle inspiratie op. Als u wilt, tekent Emente voor u een mood board. Zodat u ziet hoe de raamdecoratie staat in úw omgeving. U krijgt ook een vrijblijvende offerte.

Calculeer uw raamdecoratie op tijd in
Emente schept graag realistische verwachtingen: machtige
raamdecoratie is niet goedkoop. Toch niet als u kiest voor duurzame toepassingen en verfijnde designs. Gaat u dus verbouwen? Beschouw uw raamdecoratie dan niet als verwaarloosbare kosten, maar plan ze in.

Kom gerust langs bij Emente en noteer uw raamdecoratie – de kroon op uw verbouwingswerk – mee op uw budget.

Meubelbekleding

Meubels stofferen is een ambacht. En Emente beheerst het tot in de kleinste details. Dat zijn we u verplicht. Want wilt u ons uw meubels laten bekleden? Dan gaat het wellicht om een familiestuk met een grote emotionele waarde. Of om een bijzondere antieke armstoel die u kocht op een veiling. Duizend-en-een opties om uw meubels te stofferen
Meubels bekleden begint natuurlijk bij stoffen. Wilt u de oorspronkelijke kleur en patronen benaderen? Verwijzen naar de Louis XIV-stijl? Een oud stuk binnenloodsen in de 21ste eeuw? Of een gloednieuw meubel laten stofferen? Emente speurt in zijn stoffenkamer naar het passende leder of textiel.

Hoe u ons helpt? Door een idee te geven van uw interieur. Zo stofferen we meubels met een meerwaarde voor uw kantoor of woonkamer.

Meubels stofferen en bekleden: huiskamerkunst
Gaat het om meubels stofferen, of om bijzondere verf of behangsoorten? De families achter Emente verwerken al sinds 1880 kunst in huiskamers en kantoorgebouwen. Sterker nog, we bekijken uw leefwereld als een gesamtkunstwerk. Een complete afspiegeling van wat u mooi en belangrijk vindt, wat u boeit en ontroert. 

We gebruiken onze stoffen dan ook op een heel veelzijdige manier.
Om meubels te bekleden, maar ook voor uw:

 • raamdecoratie
 • wandbespanning
 • vloerkleden

Meubels stofferen? Kom langs bij Emente
Uw meubels stofferen? Emente begint er niet aan zonder een degelijke kennismaking. Bezorg ons dus gerust uw foto’s en plannen en kom langs in onze showroom voor de stoffen om uw meubels mee te bekleden.

Maakt u een afspraak met ons? Dan rekent u op ons advies.

Vloerbekleding

Bij Emente is een scala aan keuzes beschikbaar van carpetten, tapijten en traplopers.

Bijna allemaal in de gekende natuurlijke materialen zoals wol, katoen of zijde. We bezitten echter ook een ruime keuze  exotische materialen zoals bamboo, mohair of bananenvezel.

Maatwerk of standaard maten. Geschoren, geweven, geknoopt, mille point of flatweave ? Onze ambachtslui kunnen ermee overweg.

Ben je op zoek naar iets zijdezacht of eerder ruw en sober? Een rijk kleurenpallet of  een neutrale praktische tint? We tonen het je graag. We komen gratis bij je opmeten en je krijgt een gedetailleerde  offerte met levertijden, plaatsingswijze en kosten.

Ons aanbod

Emente geeft niet alleen interieuradvies. We realiseren ook wat we u voorstellen:

 • ecologische decoratieve verf met verbluffende tinten
 • exclusief en vernieuwend behangpapier
 • stijlvolle raamafwerking, zoals gordijnen en jaloezieën
 • bekleding van waardevolle en historische meubels

Kom met ons praten over je interieurdromen

Wij ontvangen je graag voor kleur en interieur advies. Gratis in onze showroom, tegen vergoeding op locatie.
De Gerlachekaai 15, 2000 Antwerpen, België
U kan bij Emente straatparkeren of de parking Steendonk om de hoek gebruiken. De parkeerbeperkingen van het historisch centrum gelden niet op de Gerlachekaai.

Maandag: winkel gesloten / bezoek op afspraak mogelijk

Dinsdag – vrijdag: 9u30-12u & 13u-17u30

Zaterdag: 10u-13u