Over Emente - Emente

Wie is EMENTE?

 

 

EMENTE is een rasechte Antwerpse familiezaak, met roots tot in de 19de eeuw die staat voor kwaliteit, knowhow en een feilloze service in al wat met interieur verfraaiing te maken heeft.

An Muylle begeleid je meesterlijk bij je interieur met verrassende keuzes die stand houden. Dimitri Taeymans is de master of paint die elke verf en elk pigment kan lezen en begrijpen.

Je kan bij ons terecht voor milieu vriendelijke verven, kleuradvies, behang, gordijnen en stores en het overtrekken van zetels. We upgraden je huis of kantoor naar een hoger niveau. Dat kan eenvoudig met enkele blikken verf met de juiste kleur en textuur of zeer gedetailleerd door elk onderdeel onder handen te nemen.

Wat doen wij?

Emente is een uitzonderlijke verf- en interieurexpert: met tinten en materialen die u niet ziet, maar beleeft. Met een voorliefde voor natuurlijke pigmenten, en een hekel aan trendkleuren. We begeleiden je bij je kleurkeuze op basis van onze kleurkaarten en stalen, zetten je op weg met onze uitgebreide behang en stoffencollectie. Je kan zonder afspraak terecht in onze showroom of we reserveren speciaal voor jou de nodige tijd.

  • Uitgebreide verfkeuze uit voorraad
  • Zeer grote  behang collectie
  • Een uitgelezen verscheidenheid aan stoffen en vloerbekleding

Hoe werken wij?

Je kan gewoon bij ons binnenlopen. Door onze behangboeken komen snuisteren, een potje verf bestellen of inspiratie opdoen middels onze stoffen en tapijten aanbod. Je wenst je keuze bij je thuis af te toetsen ? Geen probleem! Al onze stalen mag je in bruikleen enkele dagen mee naar huis nemen. Indien je een uitgebreider advies nodig hebt maken we graag een afspraak voor jou. We werken een gedetailleerd voorstel uit en je ontvangt een duidelijke en vrijblijvende offerte.

Waar komen wij vandaan?

Onze familie opende zijn atelier in 1880. Al net zo lang is de familie Taeymans doordrongen van kleuren en pigmenten, geuren en texturen. Met een onfeilbaar gevoel voor ruimte en een scherp oog voor binnenhuisinrichting.

Emente is overigens niet zomaar een verfwinkel: we maken zelf uiterst verfijnde producten, die u combineert met de eigenzinnige tinten van onze kleurenkaart. Zielloze mengsels van multinationals? Die komen er bij Emente niet in.


Stapt u binnen in onze verfwinkel? Dan maakt u kennis met de experts die uw verf ontwikkelen. Stuk voor stuk ambachtslui, kunstminnaars en wetenschappers die úw smaak concreet maken. Geen gladde verkopers die u de nieuwste trendkleuren proberen aan te smeren.

In onze verfwinkel beantwoorden we al uw vragen, zoals:

  • Welke verftypes zijn het meest geschikt voor mijn toepassing of woningstijl?
  • Welke kleurencombinaties geven mijn kantoor een rustige sfeer?
  • Welke gordijnen of meubelstoffen passen het best bij mijn wanden?

Kortom: Emente heeft een frisse kijk op uw volledige binnenhuisinrichting.

Voor uw verf gebruiken we materialen die al eeuwenlang meegaan: olie en kalk, natuurlijke lijm en gebroken pigmenten, … maar geen synthetische harsen en geen solvents. Zo bieden we u in onze verfwinkel producten van een onovertroffen schoonheid en finesse. Verven die voldoen aan de strengste ecologische normen.

Wat de mensen in en achter onze verfwinkel drijft? De ontembare passie om uw en onze wereld mooier te maken. Want Emente moet naar adem happen bij lelijke gebouwen of gruwelijke afwerkingen. 

Vandaar ook onze focus op binnenhuisinrichting: uw ruimtes moeten u stimuleren om te genieten, om u te concentreren, om te leven.

Uw woning of kantoor afwerken met geraffineerde verf en een tijdloze binnenhuisinrichting? 

Bezoek dan onze showroom te Antwerpen

Kom met ons praten over je interieurdromen

Wij ontvangen je graag voor kleur en interieur advies. Gratis in onze showroom, tegen vergoeding op locatie.
De Gerlachekaai 15, 2000 Antwerpen, België
U kan bij Emente straatparkeren of de parking Steendonk om de hoek gebruiken. De parkeerbeperkingen van het historisch centrum gelden niet op de Gerlachekaai.

Maandag: winkel gesloten / bezoek op afspraak mogelijk

Dinsdag – vrijdag: 9u30-12u & 13u-17u30

Zaterdag: 10u-13u