Verf - Emente

Ontdek onze hoogwaardige verfproducten

Wens je een nieuwe woning te schilderen of een monumentaal gebouw te restaureren? In het Emente Paint verfgamma vind je ongetwijfeld je gading.

Deze verfcollectie koppelt hoogstaande kwaliteit en traditie aan echte zorg voor het milieu. Een uitzonderlijke kleurdiepte, exclusieve pigmenten zoals ultarmarijnblauw, het raffinement van moeilijk definieerbare wit- en zwarttinten vermengd met vijf verschillende aardepigmenten. Emente is nog verder gegaan. Zeggen dat deze bindmiddelen voldoen aan de Europese wetgeving inzake solvent gehalte is een understatement.

Emente verven bevatten géén solventen.

Alle kleuren in deze kaart vinden hun oorsprong in het familiaal archief en hebben hun performantie in situ bewezen. Ze zullen de juiste inspiratiebron en stimulans vormen voor je volgende verfproject.

Onze verfwereld

De verfwereld is een bont universum. Met uiteenlopende prijzen, samenstellingen en afwerkingsgraden. Gelukkig weet u bij Emente precies waarvoor u kiest: sublieme decoratieve verf, die 130 jaar familietraditie ademt.

Wilt u uw nieuwe woning doen stralen met een eigenzinnige decoratieve verf? Of herstelt u een monumentaal interieur in zijn oude glorie? Kijk dan niet verder dan het palet van Emente. 

De decoratieve verf van Emente is van een torenhoge kwaliteit en is zonder solvents wel héél zacht voor het milieu. Bovendien heeft ze een uitzonderlijke kleurdiepte, exclusieve pigmenten zoals ultramarijnblauw, en een geraffineerde balans tussen wit, zwart en aardetinten. 

Neem een rondleiding langs de decoratieve verf van Emente:

 • Matsola®: verf met zeer fijne matte afwerking
 • Satola®: decoratieve verf met subtiele lage zijdeglans
 • Japanlac®: hoogglanslak met zeer goede vloei
 • Calcimine®: vette, natuurlijke kalkverf
 • Tempera®: dofmatte lijmverf
 • Metallic®: ecologische metaalverf
 • Velvet Varnish®: matte beschermvernis met suèdegevoel

En bewonder ook de kleuren die bij deze decoratieve verf horen.

Bij Emente houden we niet van grote multinationale fabrikanten. Want decoratieve verf vraagt om een ontdekkersgeest. Een constante honger naar sprekende kleuren, bijzondere spelingen van het licht en betekenisvolle texturen. 

Om uw muren op te luisteren met decoratieve verf in de meest verbluffende tinten, reisde Emente de wereld rond. Speurend naar aloude procedés en vergeten pigmenten in archieven en bibliotheken.

Emente vult zijn eigen verfcreaties aan met decoratieve verf van zielsgenoten: fabrikanten die onze filosofie delen en wonderlijke producten voortbrengen.


Waarvoor u bij Emente niet aan het juiste adres bent? Trendkleurtjes. De decoratieve verf die u vandaag bij óns haalt, heeft binnen een decennium nog niets van zijn pracht verloren. Ze is … tijdloos.

Uw interieur opgetooid met decoratieve verf van Emente … Ziet u het al voor u?
Bezoek Emente en reken op gericht verfadvies bij úw interieur.
 

Ecologische verf

Emente zweert bij producten met een lange levensduur. U vindt er dan ook échte ecologische verf, uit eigen atelier. Waarom die zo duurzaam is? Omdat uw verflaag hoofdzakelijk bestanddelen van hernieuwbare bron bevat. En jarenlang intact blijft.


Verffabrikanten kleven het label ‘ecologische verf’ te pas en te onpas op hun producten. Vaak een buitensporige claim. Want acrylaatverf ecologische verf noemen omdat u ze met water kunt verdunnen? Of omdat er een fractie minder solvents in zit? Dat doet de waarheid geweld aan!


Emente-verf bezorgt u esthetische perfectie met pigmenten die voortkomen uit de aarde. Geen wonder dus dat het milieu ons nauw aan het hart ligt. Uw ecologische verf bij Emente?

Die voldoet strikt aan deze voorwaarden:

 • Ze is watergedragen.
 • Ze bevat geen solvents, zware metalen of giftige pigmenten.
 • Ze heeft olie, kalk of lijm als hoofdbestanddeel – altijd uit een duurzame bron. Latex en acrylaat zijn dat niet.
 • Ze is samengesteld uit Europese ingrediënten. Nooit uit goedkope middelen van exotische oorden.
 • Ze garandeert een lange levensduur en een groot uitstrijkvermogen, dankzij torenhoge kwaliteitseisen.
 • Ze zit in blikken van grotendeels gerecycleerd metaal.

Nog belangrijker is wat ecologische verf écht betekent. Voor u en voor onze omgeving. 

 • U moet uw ecologische verf minder snel overschilderen.
 • Emente hoeft geen enorme hoeveelheden te produceren.
 • Samen met u beperken we transport en afval. 


Eerlijk is eerlijk: de ecologische verf van Emente heeft geen 100 procent natuurlijke oorsprong. Om uw gebruiksgemak te vergroten, passen we fijnzinnige chemie toe – maar nooit meer dan nodig. Uw ecologische verf krijgt zo enkele cruciale eigenschappen. Ze wordt aangenamer om te verwerken, droogt optimaal en laat zich beter bewaren zodra het blik geopend is. 

De EMENTE kleurenkaart

Dit is onze kleurenkaart :
het resultaat van een mateloze bewondering voor pigmenten en texturen. 

Emente maakte er een plooikaart van, met 108 kleuren, die meer dan 130 jaar ervaring en ontdekking ademen. Elke tint werd in eigen huis ontwikkeld en is enig in zijn soort. 

Merkt u hoe we de kleuren op afzonderlijke plaatjes drukten met hoogwaardige inkt?
Zo beleeft u thuis de finesse die op u wacht in onze winkel. Geef uw smaak dus vrij spel, en vind de exacte tint, glansgraad, lichtreflectie en textuur bij … Emente. 

De kaart laten kopiëren door een andere fabrikant, leidt hoogstens tot een benadering van de real deal. En zeg nu zelf: zou u een Van Gogh van de muur halen om een digitale kopie in de plaats te hangen? 

Hopelijk valt u voor onze kunst van ambachtelijke verven
en wuift u – net als wij – doordeweekse kleuren en kopieerwerk weg. 

Vraag dus ons advies, test de Emente-verf in uw interieur of dat van uw klant,
en sta versteld van het effect.

Bedankt voor uw vertrouwen en integriteit.

Al onze verfmerken

Emente verdeelt naast het Emente Paint gamma ook nog ander merken. We kiezen voor de beste merken die te krijgen zijn en die ruim hun meerwaarde hebben bewezen. Het Engelse Little Greene maakt verf voor de National Trust en English Heritage. De historische kleurkaart van Little Greene bevat een schare tinten uit de 18e en de 19e eeuw en selectie hedendaagse kleuren. De Londense designer David Oliver is de renommée van de rich en famous. Hij ontwikkelde de verflijn Paint & Paper Library. Zijn kleurengamma met tal van zachte tinten die mekaar opvolgen maakt je kleurkeuze moeiteloos en precies.

Kom met ons praten over je interieurdromen

Wij ontvangen je graag voor kleur en interieur advies. Gratis in onze showroom, tegen vergoeding op locatie.
De Gerlachekaai 15, 2000 Antwerpen, België
U kan bij Emente straatparkeren of de parking Steendonk om de hoek gebruiken. De parkeerbeperkingen van het historisch centrum gelden niet op de Gerlachekaai.

Maandag: winkel gesloten / bezoek op afspraak mogelijk

Dinsdag – vrijdag: 9u30-12u & 13u-17u30

Zaterdag: 10u-13u